VÍZGAZDÁLKODÁSI KUTATÓCSOPORT

Köszöntjük a Széchenyi István Egyetem Vízgazdálkodási Kutatócsoport weboldalán.

Kutatási és oktatási tevékenységünk a víz köré összpontosul, annak számtalan előfordulási formájával és helyével foglalkozunk, kezdve a folyók nagyvízi vízkárelhárítási (árvízi) és vízgazdálkodási kérdéseivel, a kis és közepes méretű vízgyűjtők kutatásával, modellezésével, az ivóvíz- és szennyvíz hálózatok teljes körű, átfogó vizsgálatával és tisztítási folyamatival, a talajvíz-, talajvízkészletek és hidrológiai folyamatok vizsgálatával, a csapadékvíz jelenségek modellezésével, csapadékvíz gazdálkodással. Kutatásaink továbbá kiterjednek a vízkészletek hasznosítására, gazdasági értékeléseire, a vízérték meghatározására, a körkörös vízgazdálkodás, a fenntartható fejlődés és a klímaadaptáció kérdéseire és gyakorlati lehetőségeire, beleértve a társadalmi tudatosítást is. A szigorúan vett mérnöki modellezések és kutatások mellett, integrált megközelítést alkalmazva, tudományterületeken átívelő, multidiszciplináris kutatásokat végzünk, a vízkészletek elosztásának, felhasználásának, a vízgazdálkodási lehetőségek elemzésére. 

Kutatócsoportunk tagjai a Széchenyi Egyetem oktatói, kutató mérnökei és doktori hallgatói, valamint szoros együttműködésben dolgozunk a szakterületen tevékenykedő külső szakértőkkel, szakemberekkel. 

Célul tűztük ki, hogy a különböző kutatási területeken szerzett vízzel kapcsolatos ismereteinket egyesítjük és több tudományterületre kiterjedő választ adunk a vízgazdálkodás és klímaváltozás kihívásaira.

Mindezt tesszük tudományos, szakmai keretek közt, valamint a társadalom számára közérthető módon is, amelyekről bővebben a további aloldalakon tájékozódhat. 

Kellemes időtöltést oldalunkon! Bármilyen felmerülő kérdés esetén a forduljon hozzánk bizalommal!

image163.png

KÖZLEKEDÉSÉPÍTÉSI ÉS
VÍZMÉRNÖKI TANSZÉK

Közlekedésépítési és Vízmérnöki Tanszék Eseménynaptára

Football Forum Hungary 2024 2024. április 22. 00:00 - 2024. április 24. 23:00
Török Vacsora Est - Sieger Gasztroélmény 2024. április 26. 18:00 - 22:00
UNI GYŐR ÖRÖMFUTÁS 2024. április 27. 09:00 - 10:00